Jadłospis

Opublikowano: 2018-10-09 10:30, Numer artykułu: 5692 , Autor: A.Czajkowska

 

PONIEDZIAŁEK 29.04.2024

 

Śniadanie: kawa zbożowa z mlekiem (1,7), pieczywo pszenno-żytnie z masłem (1,3,6,7), szynką drobiową (1,6,7,11), sałatą, rzodkiewką i miodem
II śniadanie: listki maślane owsiane maślane i z żurawiną (6,8), banan, herbata miętowa
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem na warzywach (9) z zieloną pietruszką, kotlet schabowy panierowany (1,3), ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa z jogurtem naturalnym (7), kompot wieloowocowy

 

WTOREK 30.04.2024


Śniadanie: kakao na mleku (1,6,7)/woda mineralna, pieczywo pszenno-żytnie z masłem (1,3,6,7), szynką konserwową (1,6,10), sałatą, pomidorem, dżemem wiśniowym 100% naturalnym
II śniadanie: maślanka wieloowocowa (7), chrupki kukurydziane świderki
Obiad: zupa pieczarkowa z makaronem na warzywach (1,3,7,9) z zieloną pietruszką, potrawka (filet z kurczaka z rodzynkami (1), ryż, marchewka z groszkiem gotowana), herbata owocowa

 

CZWARTEK 02.05.2024


Śniadanie: mleko/woda mineralna, pieczywo pszenno-żytnie z masłem (1,3,6,7), serkiem topionym Hochland (7), sałatą, pomidorem, miodem
II śniadanie: pieczywo chrupkie, jabłko, herbata miętowa
Obiad: zupa krupnik z kaszą jęczmienną na warzywach z zieloną pietruszką (9), makaron spaghetti z mięsem wieprzowym z łopatki w sosie pomidorowym (1,3), herbata

 

*Wykaz substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji wg. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011

z dnia 25 października 2011r.:

 

1. Zboża zawierające gluten.      
2. Skorupiaki i produkty pochodne. 
3. Jaja i produkty pochodne.                  
4. Ryby i produkty pochodne.                                                                               
5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne.           
6. Soja i produkty pochodne.   
7. Mleko i produkty pochodne. 
8. Orzechy.                                                                                            
9. Seler i produkty pochodne.                                                                                              
10. Gorczyca i produkty pochodne.                                                                                  
11 . Nasiona sezamu i produkty pochodne.     
12. Dwutlenek siarki i siarczyny.                           
13. Łubin i produkty pochodne.                                                                         
14. Mięczaki i produkty pochodne.