Jadłospis
PONIEDZIAŁEK 29.04.2024
Śniadanie: kawa zbożowa z mlekiem (1,7), pieczywo pszenno-żytnie z masłem (1,3,6,7), szynką drobiową (1,6,7,11), sałatą, rzodkiewką i miodem
II śniadanie: listki maślane owsiane maślane i z żurawiną (6,8), banan, herbata miętowa
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem na warzywach (9) z zieloną pietruszką, kotlet schabowy panierowany (1,3), ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa z jogurtem naturalnym (7), kompot wieloowocowy
WTOREK 30.04.2024
Śniadanie: kakao na mleku (1,6,7)/woda mineralna, pieczywo pszenno-żytnie z masłem (1,3,6,7), szynką konserwową (1,6,10), sałatą, pomidorem, dżemem wiśniowym 100% naturalnym
II śniadanie: maślanka wieloowocowa (7), chrupki kukurydziane świderki
Obiad: zupa pieczarkowa z makaronem na warzywach (1,3,7,9) z zieloną pietruszką, potrawka (filet z kurczaka z rodzynkami (1), ryż, marchewka z groszkiem gotowana), herbata owocowa
CZWARTEK 02.05.2024
Śniadanie: mleko/woda mineralna, pieczywo pszenno-żytnie z masłem (1,3,6,7), serkiem topionym Hochland (7), sałatą, pomidorem, miodem
II śniadanie: pieczywo chrupkie, jabłko, herbata miętowa
Obiad: zupa krupnik z kaszą jęczmienną na warzywach z zieloną pietruszką (9), makaron spaghetti z mięsem wieprzowym z łopatki w sosie pomidorowym (1,3), herbata
*Wykaz substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji wg. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011
z dnia 25 października 2011r.: