Jadłospis

Opublikowano: 2018-10-09 10:30, Numer artykułu: 5692 , Autor: A.Czajkowska

PONIEDZIAŁEK 04.12.2023

Śniadanie: herbata z mlekiem (1,7)/woda mineralna, pieczywo pszenno-żytnie z masłem (1,3,6,7), polędwicą sopocką, parzoną (6,7,11), sałatą, ogórkiem i dżemem wiśniowym 100% naturalnym
II śniadanie: maślanka wieloowocowy (7), chrupki kukurydziane
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem na warzywach (1,9) z zieloną pietruszką, klopsiki z łopatki w sosie koperkowym (1,3), ziemniaki z koperkiem, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy

 

WTOREK 05.12.2023

Śniadanie: mleko(7)//woda mineralna, pieczywo pszenno-żytnie z masłem (1,3,6,7), szynką konserwową, wieprzową,(1,6,10) sałatą, pomidorem, miodem
II śniadanie: wafle ryżowe solone, banan, herbata miętowa
Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami na warzywach z zieloną pietruszką (9), naleśniki z twarogiem chudym Mlekpol (1,3,7), sok 100% jabłko-wiśnia naturalny, tłoczony

 

ŚRODA 06.12.2023 MIKOŁAJ
Śniadanie: kakao na mleku (1,6,7)/woda mineralna, bułki pszenno-żytnie z masłem (1,3,6,7), serem żółtym bydgoskim Mlekpol (7), sałatą, papryką
II śniadanie: Mikołaj karmelowy (1,3,5,6,8), mandarynki, herbata rumiankowa
Obiad: zupa jarzynowa na warzywach z zieloną pietruszką (9), gulasz z szynki w sosie własnym (1), kasza bulgur, surówka z kapusty czerwonej i jabłka, kompot wieloowocowy

 

CZWARTEK 07.12.2023

Śniadanie: herbata , pieczywo pszenno-żytnie z masłem(1,3,6,7), kiełbasą krakowską wieprzową parzoną, (6,8,9) sałatą , ogórkiem świeżym ,miodem
II śniadanie: ryż na mleku zapiekany z jabłkiem i cynamonem, (7) herbata owocowa
Obiad: zupa rosół z makaronem na warzywach (1,3,9) z zieloną pietruszką , udko z kurczaka w sosie własnym (1) ziemniaki z koperkiem , surówka z marchwi i pomarańczy , woda mineralna

 

PIĄTEK 08.12.2023

Śniadanie: zupa mleczna z kulkami miodowymi i granula (1,5,6,7,8), pieczywo pszenno-żytnie z masłem (1,3,6,7), dżemem truskawkowym 100% naturalnym, rzodkiewka do gryzienia
II śniadanie: bukiet warzyw (marchew, pomidorki koktajlowe, papryka świeża), jabłko, herbata
Obiad: zupa porowa z kaszką manną na warzywach z zieloną pietruszką (9), ryba miruna smażona panierowana (1,3,4), ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej, herbata owocowa

                         
*Wykaz substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji wg. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011r.:

 

1. Zboża zawierające gluten.      
2. Skorupiaki i produkty pochodne. 
3. Jaja i produkty pochodne.                  
4. Ryby i produkty pochodne.                                                                               
5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne.           
6. Soja i produkty pochodne.   
7. Mleko i produkty pochodne. 
8. Orzechy.                                                                                            
9. Seler i produkty pochodne.                                                                                              
10. Gorczyca i produkty pochodne.                                                                                  
11 . Nasiona sezamu i produkty pochodne.     
12. Dwutlenek siarki i siarczyny.                           
13. Łubin i produkty pochodne.                                                                         
14. Mięczaki i produkty pochodne.