Jadłospis

Opublikowano: 2018-10-09 10:30, Numer artykułu: 5692 , Autor: A.Czajkowska

 

PONIEDZIAŁEK 15.04.2024
Śniadanie: herbata z mlekiem (1,7)/woda mineralna, pieczywo pszenno-żytnie z masłem (1,3,6,7), polędwicą drobiową z indyka z warzywami (1,3,9,10), sałatą i dżemem truskawkowym 100% naturalnym
II śniadanie: pieczywo chrupkie razowe pszenno-żytnie (1), banan, herbata miętowa
Obiad: zupa pomidorowa z makaronem na warzywach (1,3,9) z zieloną pietruszką, klopsiki z łopatki wieprzowe smażone (1,3), ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa z jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy

 

WTOREK 16.04.2024
Śniadanie: herbata, pieczywo pszenno-żytnie z masłem (1,3,6,7), szynką konserwową (1,6,10), sałatą, pomidorem, miodem
II śniadanie: budyń waniliowy na mleku (1,7,8,9) z malinami, herbata rumiankowa
Obiad: zupa ryżowa na warzywach z zieloną pietruszką (9), kluski ziemniaczane z mąki pszennej Wrocławskiej (1,3) z kiełbasą śląską wieprzową (6,8,9), kapustą kiszoną i cebulką,
sok 100% wiśnia

 

ŚRODA 17.04.2024
Śniadanie: kakao na mleku (1,6,7)/ woda mineralna, bułki pszenno-żytnie z masłem (1,3,6,7), pastą serowo – rybną z jajkiem i szczypiorkiem (ser bydgoski Mlekpol, tuńczyk w sosie własnym, jajko gotowane)(3,4,7) z papryką
II śniadanie: sałatka wieloowocowa (jabłko, gruszka, kiwi, winogrono, pomarańcza), herbata miętowa
Obiad: zupa krem z cukini z groszkiem ptysiowym na warzywach (1,3,7,9,11) z zieloną pietruszką, gulasz wołowy z pieczarkami w sosie własnym (1,3), ziemniaki z koperkiem, kompot wieloowocowy

 

CZWARTEK 18.04.2024
Śniadanie: kawa zbożowa z mlekiem (1,7/woda mineralna, pieczywo pszenno-żytnie z masłem (1,3,6,7), kiełbasą krakowską parzoną, wieprzową (6,8,9), sałatą, ogórkiem, miodem
II śniadanie: jogurt do picia, chrupki kukurydziane, kalarepa
Obiad: zupa barszcz ukraiński na warzywach (1,9) z zieloną pietruszką, udka z kurczaka w białym sosie (1), ryż, surówka z marchwi i ananasa, herbata owocowa


PIĄTEK 19.04.2024
Śniadanie: zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (1,6,7), pieczywo pszenno-żytnie z masłem (1,3,6,7), dżemem truskawkowym 100% naturalnym, rzodkiewka do gryzienia
II śniadanie: ciasteczka fit zbożowe z morelą (6,7,8), jabłko, herbata
Obiad: zupa ogórkowa na warzywach z zieloną pietruszką (9), pierogi z twarogiem polane miodem (1,3,7), sok jednodniowy z marchwi i pomarańczy

 

*Wykaz substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji wg. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011

z dnia 25 października 2011r.:

 

1. Zboża zawierające gluten.      
2. Skorupiaki i produkty pochodne. 
3. Jaja i produkty pochodne.                  
4. Ryby i produkty pochodne.                                                                               
5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne.           
6. Soja i produkty pochodne.   
7. Mleko i produkty pochodne. 
8. Orzechy.                                                                                            
9. Seler i produkty pochodne.                                                                                              
10. Gorczyca i produkty pochodne.                                                                                  
11 . Nasiona sezamu i produkty pochodne.     
12. Dwutlenek siarki i siarczyny.                           
13. Łubin i produkty pochodne.                                                                         
14. Mięczaki i produkty pochodne.